Zakelijk lenen kan een groot aantal voordelen geven. U gaat namelijk geld lenen van een bank, wat u weer kan gebruiken om te investeren in uw eigen onderneming. Steeds meer mensen met een eigen onderneming ontdekken de kansen van een zakelijke lening. Als u nu een zakelijke lening af gaat sluiten, dan wil dat zeggen dat u op grote schaal kan investeren in uw bedrijf. De grenzen liggen ineens een heel stuk verder en de dingen die voorheen niet konden, zijn nu ineens wel mogelijk.
Welke lening kies ik?
Er zijn talloze opties als het gaat om het openen van een zakelijke lening. Op Zakelijkbankieren.nl vindt u de beste financieringsdeal. Meestal tegen betere rente en voorwaarden van u direct zou krijgen. De juiste kredietverstrekker vinden voor uw bedrijf, scheelt veel tijd en geld op de lange termijn. Iedere ondernemer is uniek en wil kansen zien. U kunt kiezen uit drie vergelijkingen: financiering onder de €25.000, kortlopende leningen van onder de 12 maanden en reguliere zakelijke leningen van 1-5 jaar.
Kom ik in aanmerking?
De kredietwaardigheid van uw onderneming is de belangrijkste factor of u wel of niet in aanmerking komt voor een zakelijke lening. Financieel stabiele bedrijven krijgen makkelijker een lening, omdat banken en kredietverstrekkers bij hen minder risico lopen. Daarnaast hanteren veel financiers twee basisvoorwaarden: uw bedrijf is minimaal één jaar in business en u draait en jaaromzet en van minimaal €50.000
Welke leningen zijn er?
Er zijn verschillende soorten leningen, net zoals er bij privé leningen een persoonlijke lening en doorlopend krediet bestaat, zijn er bij zakelijk lenen ook verschillende soorten leningen waar u uit kunt kiezen. Ik zet ze op een rij: de zakelijke lening. Een ‘normale’ zakelijke lening is de meeste gebruikelijke leenvorm. Te gebruiken voor financiering van werkkapitaal of inventaris, een verbouwing of bijvoorbeeld een bedrijfsovername.
Dan het zakelijk krediet. Een kredietlijn geeft u toegang tot flexibele cash en is te vergelijken met rood staan bij de bank.
Dan is daar factoring. Bij factoring krijgt u uw factuur onmiddellijk uitbetaald. U verkoopt de factuur aan een factoringsbedrijf, die binnen 24 uur het factuurbedrag overmaakt op uw bedrijfsrekening. Ze houden een klein deel in op het factuurbedrag, om hun kosten te dekken.
Tot slot is daar lease. Bij gebruik van grote bedrijfsmiddelen en bedrijfsauto’s is het gebruikelijk om deze te leasen. Voordeel is dat de waarde van het bedrijfsmiddel belangrijker is dat de prestaties van uw bedrijf.
Rente
De zakelijke rente voor een bedrijfslening bedraagt tussen de 3,8% en 20% op jaarbasis. De rente wordt bepaald aan de hand van drie factoren: marktrente, risicoprofiel en onderpand.